Fysio- en manueel therapie

Wij zijn gespecialiseerd in fysio- en manueel therapie aan topsporters en amateursporters bij revalidatie van blessures en na orthopedische operaties. Je eerste afspraak bestaat uit een uitgebreide screening, intake en onderzoek. Je volgende afspraken bestaan uit fysio- en/of manueel therapeutische behandelingen. 

Screening, intake en onderzoek
Een goede behandeling valt of staat met de juiste diagnose. Daarom brengen wij door middel van een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek je klachten in kaart. Alleen fysiotherapeutisch onderzoek is in sommige gevallen niet voldoende voor het stellen van de juiste diagnose. In die gevallen schakelen wij de expertise van een orthopeed, sportarts of andere paramedicus in.

Op basis van de diagnose kunnen in samenspraak met jou een behandelplan en behandeldoelen worden opgesteld, waarna de behandeling kan worden gestart.

Behandeling
Technieken uit de fysiotherapie en/of manueel therapie kunnen worden gebruikt tijdens je behandeling. Binnen de fysiotherapie kunnen wij tevens gebruik maken van de behandelmethode ‘dry needling’. De focus bij de behandeling ligt niet alleen op het revalideren van je blessure, maar ook op het werken aan je fysieke gesteldheid. Revalideren van een blessure én werken aan je fysieke fitheid zorgen ervoor dat je sterker uit het revalidatieproces komt. 

Bij sporters bestaat de laatste fase in een revalidatietraject uit begeleiding van sportspecifieke trainingen (op veld/baan/water) en wedstrijden. In samenspraak met de sporttrainer/coach bieden wij een periodisering aan, waarmee je de stap van trainingsfit naar wedstrijdfit kunt maken.


Benieuwd of we iets voor je kunnen betekenen?